Flocken

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Flocken of Flocking

Flocking of flocken wordt veel toegepast in de automotive, verpakkingsindustrie en etalagewereld. Flocken wordt toegepast op een eindeloze reeks materialen, waaronder plastic, metaal, hout, rubber en piepschuim.

Flocken wordt veel gebruikt in de auto-industrie voor het coaten van raamrubbers, handschoenenkasten, muntautomaten, portierbekleding, consoles en dashboards.

Flocken op plastic

Geschenkverpakking

Flocken op metaal

In elke gewenste kleur

Flocken van pennen

Unieke uitstraling

Flocken onderdelen

Veel gebruikt binnen automotive

Flocken op hout

Een fluweelzachte laag

Producten laten flocken?

Neem contact met ons op

Wat is flocken?

Flock wordt aangebracht als oppervlakteafwerking en biedt een aantal extra voordelen voor het basismateriaal. Het biedt een decoratieve bekleding die verblinding, condensatie, geluid en trillingen vermindert. Het zorgt voor een warm en zacht gevoel. Het geeft uw product een nieuwe en luxueuze uitstraling.

Flocken proces

Uw product of auto-interieur laten flocken geeft absoluut een schitterend resultaat. Maar wat wordt er eigenlijk gedaan? Het flocking proces bij Mematec stap voor stap uitgelegd.

1) De eerste stap is het demonteren en goed reinigen van de te flocken onderdelen. Dit zorgt voor een strak resultaat.

2) Eventuele krassen, deuken of andere vervelende plekken in de te flocken onderdelen zullen wij (in overleg met u) vooraf repareren. Het resultaat is een naadloze afwerking zonder kras of deuk.

3) De gerepareerde onderdelen zullen wij vervolgens nogmaals grondig reinigen en daarna ontvetten.

4) In de volgende stap van het flocking proces zal Memeatec het te behandelen oppervlak voorzien van een speciale lijm coating, een soort van 2-componentenlijm, waarop de flockvezels (in de gewenste kleur) zich zullen bevestigen.

5) Met behulp van een flocking machine kan een elektrostatisch veld van wel 85.000 volt gecreëerd worden, waardoor de flockvezels rechtop en mooi diep in de hechtlaag (het kleefmiddel) getrokken worden. Minstens 10% van de totale lengte van de vezels dient in de hechtlaag aangebracht te worden. Na het drogen worden alle losse vlokken verwijderd.

6) Flocken vindt plaats in een stofvrije omgeving en bij de juiste temperatuur, zodat een maximale hechting wordt behaald. U kunt uiteraard ook bij het flocking proces vertrouwen op kwaliteit en duurzaamheid, iets waar wij van Mematec bekend om staan.

Recente projecten

Mematec werkt vanuit een speciaal ingerichte, stofvrije ruimte. De temperatuur in deze ruimte is dusdanig juist afgesteld dat maximale hechting en perfecte afwerking wordt gerealiseerd. U kunt bij ons terecht voor het flocken van een groot aantal producten zoals auto interieuronderdelen, geschenkverpakking.

Flocken geeft een unieke luxueuze uitstraling

Al ruim 20 jaar precisie

Fabrikant van one-offs en unieke series. Mematec is een productiebedrijf met drie specialismen onder één dak.

Heeft u een uitdaging voor ons?
Ontdek Mematec en bel ons!

Neem contact met ons op voor een
vrijblijvende kennismaking.

Heb je een vraag?

Ons team staat voor je klaar

bel

mail

formulier

route

adres

offerte